Samsung Galaxy Watch 4 – Review

Samsung Galaxy Watch 4, probabil cel mai bun smartwatch cu Android de pe piață.

 

samsung galaxy watch 4 review pareri

Pro:

– Noul software Wear OS

– Display bun și procesor rapid

– Multe funcții de urmărire a sănătății

Contra:

– Pentru funcțiile EKG și tensiunea arterială aveți nevoie de un telefon Samsung

– Bateria ține 1-2 zile

 

Smartwatch-ul Samsung Galaxy Watch 4 este unul dintre cele mai performante ceasuri inteligente pe care puteți să le cumpărați în momentul de față. Este primul ceas care folosește noul sistem de operare Wear OS, realizat de Google în parteneriat cu Samsung. Watch 4 este potrivit pentru oricine caută un ceas inteligent de top care să poată urmări antrenamentele, precum și să ofere o mulțime de alte funcții inteligente.

Compatibilitatea Galaxy Watch 4 este în mod inexplicabil mai proastă decât la ceasurile Samsung anterioare. Dacă dețineți un iPhone, acesta nu va funcționa si, deși este compatibil cu toate telefoanele Android moderne, va trebui să dețineți un smartphone Samsung pentru a accesa unele funcții, cum ar fi măsurarea tensiunii arteriale sau EKG. Am spune în continuare că Watch 4 merită să fie luat chiar dacă dețineți un telefon Android non-Samsung, dar ar trebui să rețineți că există limitări.

Design și Display

Samsung Galaxy Watch 4 este un smartwatch subțire, cu un design care se așează confortabil la încheietura mâinii. Dacă sunteți în căutarea unui produs mai robust sau dacă doriți o ramă rotativă, ar trebui să optați pentru Samsung Galaxy Watch 4 Classic. Watch 4 este disponibil în două dimensiuni – 40 mm și 44 mm – și o gamă limitata de culori: negru și argintiu sunt disponibile pentru ambele dimensiuni, în timp ce rose gold este rezervat pentru modelul mai mic, iar verde închis pentru versiunea mai mare. Dimensiunile modelului de 40 mm sunt 40,4 x 39,3 x 9,8 mm cu o greutate de 25,9 g, în timp ce cel de 44 mm este de 44,4 x 43,3 x 9,8 mm și cântărește 30,3 g.

Ecranele ambelor modele Galaxy Watch 4 sunt luminoase și ușor de citit. Rezoluția este, de asemenea, impresionantă, ceasul de 40 mm având o rezoluție de 396 x 396, iar modelul de 44 mm duce până la 450 x 450. Adică 330 de pixeli pe inch pentru ambele modele.

Samsung a optat să folosească un panou AMOLED aici și este strălucitor și vibrant chiar și în lumina directă a soarelui, cu culori foarte puternice care profită la maximum de gama de fețe de ceasuri incluse – cu peste 20 preinstalate, multe dintre ele personalizabile, și o gama mare de descarcat.

O caracteristică unică a Galaxy Watch 4 în comparație cu alte ceasuri inteligente este caracteristica sa „virtuală” rotativă. Nu există nicio ramă fizică rotativă aici – alege Watch 4 Classic pentru aceasta caracteristică – dar poți trece cu degetul în jurul cadrului negru al ecranului pentru a roti prin meniuri și a accesa diferite funcții.

Samsung Galaxy Watch 4 este, de asemenea, rezistent la apă și praf IP68, ceea ce înseamnă că il poti folosi în apă până la 5ATM.

 

samsung galaxy watch 4 review pareri 2
 

Performanță și Software

Watch 4 are propriul chipset Samsung Exynos W920 și 1,5 GB RAM, este suficientă putere pentru a rula o varietate de aplicații fără probleme, fără nicio încetinire. Acesta este unul dintre cele mai rapide ceasuri inteligente de pe piata.

Există 16GB spațiu de stocare pe ambele modele de Galaxy Watch 4. Aproximativ 8 GB din acesta au fost ocupați de sistemul de operare și de aplicațiile preinstalate, inseamna ca mai aveti inca 8GB pentru propriile aplicații și pentru muzică.

Software-ul său este locul în care Galaxy Watch 4 strălucește. Samsung nu își folosește propriul software Tizen wearables ca in cazul predecesorului său Samsung Galaxy Watch 3, în schimb, foloseste sistemul de operare Wear, dezvoltat impreuna cu cei de la Google. Include o varietate de aplicații Samsung cu care te vei obișnui dacă ai mai avut un Galaxy Watch.

Aveți acces la Magazinul Google Play și, deși Wear OS nu este cea mai bine acceptată platformă de aplicații, dar aveti opțiuni mai multe decât pe Tizen.

Software-ul de pe Galaxy Watch 4 arată bine și funcționează fără probleme, plus că toate aplicațiile disponibile pe Google Play Store sunt gata și așteaptă. Aceasta este o soluție mai bună decât Tizen, dar păstrează toate beneficiile care au făcut ca software-ul Tizen să fie grozav.

Chiar dacă are sistem de operare dezvoltat de Google, ceasul nu vine cu Google Assistantputeți  folosiți în schimb Bixby, asistentul inteligent al celor de la Samsung.

În ceea ce privește sunetul, un microfon și un difuzor integrate înseamnă că poți prelua apeluri direct pe ceas sau îl poți folosi pentru controlul asistentului virtual. Audio Bluetooth este, de asemenea, disponibil pentru a fi conectat direct la căști.

Bateria ține de până la două zile, Samsung citează „până la 40 de ore” de baterie pentru Watch 4 și este corect – deși sunt multe variabile în funcție de modul în care utilizați ceasul.

Fitness

Samsung Galaxy Watch 4 vine cu o serie întreagă de funcții de sănătate și fitness, inclusiv GPS pentru urmărirea alergărilor, un senzor optic de ritm cardiac și suport ECG.

La fel ca multe cântare inteligente, Galaxy Watch 4 folosește impedanța bioelectrică pentru a evalua proporția de grăsime, mușchi și apă din corpul tău. Testarea durează aproximativ 30 de secunde și implică atingerea butoanelor cu două degete pentru toată durata.

Samsung spune că instrumentele sale de măsurare a compoziției corporale vă permit să vedeți valori cheie de fitness, cum ar fi: masa musculară scheletică și procentul de grăsime corporală. Aceste scanări sunt ușor de rulat, deși va trebui să stați nemișcat pentru ca ele să funcționeze.

Statisticile pe care le veți obține includ un scor procentual de grăsime corporală, mușchi scheletici, masa de grăsime, apă corporală și IMC. De asemenea, vă va oferi o idee aproximativă a gamei sănătoase pentru sex, greutate și înălțime.

În afara acestor caracteristici de sănătate, există, desigur, urmărirea pașilor și a fitness-ului. 13 antrenamente urmăribile sunt instalate în mod implicit, dar Samsung Health are peste 80 dintre care puteți alege dacă preferatul dvs. nu este preinstalat.

Urmărirea automată a antrenamentului este acolo pentru a ajuta și m-a impresionat cu fiabilitatea sa, activând chiar și pe plimbări relativ scurte – și incluzând în urmărire statisticile din primele câteva minute înainte de a activa modul de antrenament.

Un lucru important de remarcat este compatibilitatea limitată a unor caracteristici de fitness. Instrumentele EKG și de monitorizare a tensiunii arteriale sunt disponibile numai atunci când conectați Galaxy Watch 4 la un smartphone Samsung.

In concluzie

Samsung Galaxy Watch 4 continuă istoricul impresionant al smartwatch-urilor Samsung, dar parteneriatul cu Google este benefic de ambele părți. Are caracteristici bune de fitness, autonomie puternică a bateriei și un design confortabil. Există unele probleme de compatibilitate, care pot frustra potențialii cumpărători, dar în mare parte Galaxy Watch 4 este un smartwatch de top, poate cel mai bun pentru utilizatorii de Android

Preturi

Smartwatch-urile Samsung Galaxy Watch 4 sunt disponibile pe urmatoarele variante:

Galaxy Watch 4 40mm – Pret AICI

Galaxy Watch 4 44mm – Pret AICI

Galaxy Watch 4 Classic – Pret AICI

Galaxy Watch 4 LTE – Pret AICI

 

 

(sursa: techadvisor.com, cnet.com, techradar.com)

martie 2, 2022


2 răspunsuri la “Samsung Galaxy Watch 4 – Review”

  1. Eugenia spune:

    Buna ziua este compatibil cu telefonul Xiaomi Mi9?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *