Amazon Echo Dot 4 – Review

Amazon Echo Dot 4 acum cu un nou design in forma de sfera.

echo dot 4

Pro:
– Design nou imbunatatit
– Pret accesibil
– Preluarea buna a comenzilor
– Iesire de 3.5mm

Contra:
– Bass-ul nu se aude foarte bine

Design

Echo Dot 4, cea mai noua boxa inteligenta a producatorului Amazon din gama Echo Dot este acum in forma de sfera, cu o intaltime de aproximativ 9cm. Ea este acoperita jumatate din material textil si jumatate dintr-un plastic mat.

În partea de sus există patru butoane fizice pentru creșterea volumului, reducerea volumului, activarea Alexa și oprirea microfonului. Inelul de lumină albastră care arată când Alexa te ascultă a migrat din partea de sus a difuzorului în partea de jos, făcând suprafața de dedesubt să strălucească ușor. Spatele are adaptorul de alimentare și o ieșire audio de 3,5 mm pentru conectarea Echo Dot la un difuzor mai mare.

Variante de produse

Fata de predecesorul lui Echo Dot 3, noul Echo dot 4 se poate gasi in varianta de baza pe culorile: gri inchis, gri deschi si albastru , dar mai exista si modelul cu ceas: albatru si gri deschis. Amazon a lansat mai nou si o editie pentru copii: Echo Dot 4 Kids cu design de Tigru si de Panda.

echo dot 4 kids
Echo Dot 4 cu ceas are un afisaj LED pe care puteti vedea ora, temperatura de afara sau nivelul volumului atunci cand il reglati.

Sunet

În ceea ce privește calitatea sunetului, noul Echo Dot 4 sună mai bine decât modelul din a treia generație, dar doar puțin – chiar trebuie să le comparați unul lângă altul pentru a observa diferența. Sunetul este puțin mai plin datorită designului în formă de dom, dar difuzorul are aceeași dimensiune ( aproximativ 4 cm) și putere ca înainte și nu acceptă stereo precum fratele lui mai mare Amazon Echo 4. Puteți asocia două Dot-uri într-o configurație stereo, la fel ca înainte, dar nu o puteți face cu un model din o generatie mai veche – va trebui să cumpărați două modele de a patra generație pentru o configurație stereo. De asemenea, noul Dot nu are procesare Dolby Audio, pentru aceasta functie aveti nevoie de modelul mai mare Echo 4.

Faptul că sunetul nu este mult îmbunătățit nu este un lucru rău. Modelul de a treia generație se aude șocant de bine pentru prețul și dimensiunea sa, iar noul model este aproape același. Poate deveni surprinzător de tare; este plăcut de ascultat pentru muzică, cărți audio, podcasturi și interacțiunea cu Alexa. Este ideal pentru camere mai mici. Lucrul evident care îi lipsește este bass-ul, dar pentru o boxa inteligenta de dimensiuni mici, se aude mai mult decat bine.

In opinia noastra Echo dot 4 are un sunet mai bun decat concurentul lui Google Nest Mini 2, insa nu poate ajunge la calitatea celui de la Apple, Homepod mini. Insa, sa nu uitam ca este o diferenta semnificativa de pret intre echo si modelul Apple.

In Concluzie

In opinia noastra gama de boxe Amazon Echo Dot 4 este o generatie capabila pentru a satisface functile smart (Youtube, Youtube Music, Spotify, Google Search, Smart-Home, etc). Ofera in acelasi timp si o fidelitate a sunetului buna fata de competitori.

Preturi si alte boxe de la Amazon Echo

Amazon mai are in gama de produse un model cu perfomate mult mai bune ca sunt si cu Dolby Audio, este Echo 4. Puteti sa mai optati si pentru boxe inteligente cu display de 5 inch: Echo Show 5 sau Echo show 5 Generatia 2; si cu display de 8 inch: Echo Show 8.

Mai jos puteti sa descoperiti preturile pentru cele 3 variante de Echo Dot 4:

Echo Dot 4  – Pret AICI

Echo Dot 4 cu Ceas – Pret AICI

Echo Dot 4 Kids – Pret AICI

 

(Sursa: pcmag.com , theverge.com)

ianuarie 31, 2022


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *